Η Παγκύπρια Ένωση Καθηγητών Οικονομικών Μαθημάτων είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει κύριους σκοπούς την αναβάθμιση της Οικονομικής Επιστήμης, την διοργάνωση σεμιναρίων και διαλέξεων σε θέματα οικονομικής Επιστήμης, την επιμόρφωση των μελών της `Ενωσης, την διοργάνωση διαγωνισμών στα μαθήματα της οικονομικής επιστήμης κ.λ.π.

Μέλη της Ένωσης είναι Εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε Δημόσια Σχολεία, Ιδιωτικά Σχολεία, Ιδιωτικά Ινστιτούτα, Κολλέγια και Πανεπιστήμια.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα της αναβάθμισης της Οικονομικής Επιστήμης η Παγκύπρια Ένωση Καθηγητών Οικονομικών Μαθημάτων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών διοργάνωσε τις 20 Μαρτίου την Πρώτη Παγκύπρια Λογιστική Ολυμπιάδα με κέντρα σε όλες τις Πόλεις και με μια πολύ ικανοποιητική συμμετοχή για πρώτο χρόνο διεξαγωγής. Στο διαγωνισμό  συμμετείχαν μαθητές της Β´ και Γ´ Λυκείου που είχαν επιλέξει το Μάθημα της Λογιστικής στο Λύκειο, αλλά και μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα Λογιστικής σε Ινστιτούτα και μπορεί να ήταν μικρότερης ηλικίας (Γυμνασίου ή Α´ Λυκείου). Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2005 στην αίθουσα των τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Στην τελετή βραβεύτηκαν οι μαθητές οι οποίοι διακρίθηκαν με Χρυσά, Αργυρά και Χάλκινα μετάλλια. Σε όλους που πέτυχαν την εξέταση δόθηκαν τιμητικά Διπλώματα.

{gallery}schoolimages/schoolekdiloseis/logistiki_olimpiada2005{/gallery}

Η τελετή βράβευσης ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών.

Σκοπός της Ολυμπιάδας ήταν η ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας, η ενθάρρυνσης των μαθητών να γνωρίσουν καλύτερα το μάθημα της Λογιστικής και συγχρόνως να δώσει την δυνατότητα στους μαθητές να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις ικανότητες και δεξιότητες τους στο συγκεκριμένο μάθημα.

Χαιρετισμούς στην Τελετή βράβευσης μεταξύ άλλων απεύθυναν ο Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας Λάζαρος Λαζάρου ως Εκπρόσωπος του Υπουργού Οικονομικών, Ανδρέας Σκοτεινός Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Ανδρέας Νεοφύτου Πρόεδρος Παγκύπριας `Ενωσης Καθηγητών Οικονομικών Μαθημάτων (Π.Ε.Κ.Ο.Μ) ο Χρίστης Χριστοφόρου Πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών  Κύπρου.

Χορηγός όλης της Διοργάνωσης αλλά και της Τελετής ήταν ο Ελεγκτικός Οίκος Deloitte.

Συμμετείχαν 55 Ιδιωτικά σχολεία και Ινστιτούτα με αριθμό υποψηφίων 298, το Ινστιτούτο μας κατετάγη πρώτο με 9 μετάλλια από τα 35. Το δεύτερο Ινστιτούτο πήρε 4.


caption
Ανακοινώσεις Σχολείου
Διακρίσεις Μαθητών
Πρόσφατες Ενημερώσεις